...
Реєструйся

Держпраці розповіла, коли проводити повний розрахунок, якщо закінчення строкового трудового договору припадає на вихідний день


Враховуючи норми статті 241-1 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) — коли строки визначаються днями, то їх обчислюють із дня, наступного після того дня, з якого починається строк. Якщо останній день строку припадає на святковий, вихідний або неробочий день, то днем закінчення строку вважається найближчий робочий день.

Якщо закінчення строкового трудового договору припадає на вихідний день, то  працівникові в останній перед вихідним днем, на який припадає закінчення строкового договору, необхідно видати трудову книжку з унесенням до неї запису про звільнення і провести розрахунок відповідно до статті 116 КЗпП України.

Отже, всі необхідні розрахунки й оформлення необхідно зробити напередодні дня звільнення, якщо він припадає на вихідний день, в іншому разі строковий трудовий договір буде вважатися як продовжений на невизначений строк згідно зі статтею 39 КЗпП.

Замовляйте унікальне тематичне видання «Строкові трудові договори. Спецвипуск № 4′ 2022» від експертів журналу «КАДРОВИК.UA».

Джерело: Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області

Матеріали до теми