...
Реєструйся

Новий законопроєкт щодо звільнення працівників об’єктів критичної інфраструктури


У Верховній Раді України 5 вересня 2022 року зареєстровано законопроєкт № 7731 «Про внесення змін до статті 41 Кодексу законів про працю України щодо встановлення додаткової підстави розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця».

Він передбачає введення додаткової підстави розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця. Це пов’язано з регулюванням трудових відносин з особами, що підтримують державу-агресора. Йдеться про вчинення працівником, який працює на об’єктах державної власності, що мають стратегічне значення для економіки й безпеки держави та/або об’єктах критичної інфраструктури, проступку, несумісного з продовженням такої роботи, пов’язаного з його підтримкою держави-агресора.

За законопроєктом працівники об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки й безпеки України та/або об’єктів критичної інфраструктури мають бути негайно звільнені роботодавцем і передані до лав правосуддя.

Реєструйтеся на вебінар «Трудові відносини в період воєнного стану: новації законодавства».

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Матеріали до теми


Посередникам із працевлаштування за кордоном слід подбати про переліцензування до 14 квітня
Міністерство економіки України нагадало ліцензіатам у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном, які ще не подали міністерству декларацію щодо ведення ...