...
Реєструйся

Дещо про надбавку до пенсії непрацюючим пенсіонерам


ЗАПИТАННЯ

Чи встановлюється надбавка до пенсії непрацюючим пенсіонерам, які отримують пенсію за вислугу років і мають дітей до 18 років?

 

ВІДПОВІДЬ

Так, непрацюючим пенсіонерам, які мають на утриманні дітей віком до 18 років, встановлюється надбавка до пенсії, яка призначена відповідно до Закону України від 9 липня 2003 року № 1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» або Закону України від 9 квітня 1992 року № 2262-XII «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» в порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 16 липня 2008 року № 654 «Про підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян» (далі — Постанова № 654).

Читайте також: Призначення дострокової пенсії матері, що має дитину з інвалідністю

Постановою № 654 передбачено встановлення таких надбавок, зокрема й до пенсій за вислугу років. Тобто пенсіонер, який має на утриманні дитину віком до 18 років, має право на призначення цієї надбавки за умови, що не працює та не є фізичною особою – підприємцем.

У разі працевлаштування пенсіонера виплата зазначеної надбавки припиняється.

Читайте також: Чи зараховується до стажу період догляду за особою з інвалідністю I групи

Джерело: ПФУ

Передплата

Матеріали до теми


Компенсація за невикористану щорічну відпустку за час проходження служби у лавах ЗСУ
ЗАПИТАННЯ Чи може працівник, який повернувся на основне місце роботи після демобілізації, отримати компенсацію за невикористану щорічну відпустку за час ...