...
Реєструйся

Діють соцгарантії для постраждалих в АТО військовослужбовців ДФС


24 березня 2016 року набув чинності Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо гарантій соціального захисту деяких категорій осіб з числа учасників антитерористичної операції».

Відповідно до Закону надається статус учасників бойових дій особам рядового і начальницького складу підрозділів оперативного забезпечення зон проведення антитерористичної операції Державної фіскальної служби, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО в період її проведення, а також визнаються інвалідами війни вказані особи, які стали інвалідами внаслідок зазначених подій.

Крім того, дія Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» поширюється на членів сімей зазначених осіб.

ДФС включено до переліку суб’єктів, які безпосередньо здійснюють боротьбу з тероризмом, залучаються в разі потреби до участі в здійсненні заходів, пов’язаних із запобіганням, виявленням, припиненням терористичної діяльності.

________________________________

Читайте також: Соціальні гарантії для працівників, які прийняті або призвані на військову службу: узагальнений аналіз

Стаття опублікована в журналі «Довідник кадровика» № 3, 2016” і люб’язно надана редакцією видання нашому порталу.