...
Реєструйся

Для роботодавців скасують обов’язок подавати інформацію про вакансії


Відповідно до пункту 4 частини третьої статті 50 Закону України від 5 липня 2012 року № 5067-VI «Про зайнятість населення», роботодавці зобов’язані своєчасно та в повному обсязі подавати до Центра зайнятості інформацію про попит на робочу силу (вакансії). Звіт подається за наявності у роботодавця попиту на робочу силу (вакансії) не пізніше ніж через три робочі дні з дати відкриття вакансії(й).

Закон та інші нормативно-правові акти не передбачають фінансових санкцій для роботодавця чи адміністративної відповідальності для посадових осіб за неподання звітності про вакансії.

Крім того, надання роботодавцем відомостей про вакансії до служби зайнятості не вирішує проблеми добору кадрів та працевлаштування безробітних, водночас накладаючи на роботодавця додаткові зобов’язання, порушуючи тим самим баланс соціального партнерства між державою та роботодавцем.

Вимоги до оголошення про вакансію та законні підстави для відмови у прийнятті на роботу: актуальні запитання — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Саме тому в Раді пропонують скасувати зобов’язання роботодавця подавати до Центра зайнятості інформацію про попит на робочу силу (вакансії), а надати можливість подавати зазначену інформацію за бажанням роботодавця.

 

Відповідні пропозиції надано у проєкті Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення національної системи кваліфікацій відповідно до актуальних потреб ринку праці та інших питань (№ 9630).

Чи є законною підставою для відмови у прийнятті на роботу вимога працівника про вищу заробітну плату, ніж може запропонувати підприємство? — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Від редакції «КАДРОВИК.UA»: раніше вже інформували про цей законопроєкт та повідомляли про інші зміни, які ним пропонуються, у новині Єдиний реєстр кваліфікацій замість КП та ДКХП: новий законопроєкт.

 

Джерело: Б24

Передплата

Матеріали до теми


Чим керуватися під час розроблення Положення про структурний підрозділ
Положення про структурний підрозділ юридичної особи незалежно від її виду і масштабу діяльності, форми власності, рівня підпорядкування є організаційно-розпорядчим документом (далі — ОРД). ...
«Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб» — ще одна нова професія В Україні
Відомості щодо професійного стандарту «Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб» внесено до Реєстру кваліфікацій. Про це повідомив заступник ...