...
Реєструйся

Про отримання грошової допомоги до Дня Незалежності України особою з інвалідністю


СИТУАЦІЯ

Після звільнення з військової служби на початку серпня мені встановлено інвалідність. На днях отримав посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни. Пенсію мені ще не призначено. Що мені потрібно зробити, щоб отримати грошову допомогу до Дня Незалежності України?

 

КОМЕНТАР

Постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2023 року № 754 «Деякі питання соціального захисту ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань» передбачено зокрема, що грошову виплату до Дня Незалежності України можуть отримати ветерани війни, які набули відповідного статусу до 24 серпня включно.

Пенсія по інвалідності військовослужбовцю, звільненому з військової служби, призначається відповідно до Закону України від 9 квітня 1992 року № 2262-XII «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» на підставі заяви та комплекту документів, які готує уповноважений орган силового міністерства або відомства, а у Вашому випадку – територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Рекомендуємо до прочитання: Кейс для кадровика. Норматив працевлаштування осіб з інвалідністю для філій та відокремлених підрозділів

Якщо уповноважений орган вже передав комплект документів для призначення пенсії до Пенсійного фонду України, Ви можете зачекати та отримати зазначену грошову допомогу разом із пенсією. При цьому Ви не позбавлені права самостійно звернутися до органів Пенсійного фонду України із заявою та документами, що підтверджують право на зазначену допомогу, та даними про рахунок, відкритий в уповноваженому банку.

Відпустки особам з інвалідністю — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Джерело: ПФУ

Праця осіб з інвалідністю. Спецвипуск №3′ 2022

Матеріали до теми


Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...