...
Реєструйся

Добровільний військовий облік жінок: Закон набрав чинності


26 жовтня набув чинності Закон України від № 2664-IX «Про внесення змін до статті 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу». Закон набув чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, що жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком і закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти й здобули медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на військовий облік військовозобов’язаних.

Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я і віком, окрім зазначених в абзаці першому цієї частини, беруться на військовий облік військовозобов’язаних за їхнім бажанням.

Оновлений курс! «Військовий облік на підприємстві: документація та взаємодія».

Джерело: ЮРЛІГА

Матеріали до теми


Кабмін готує електронне бронювання від мобілізації через «Дію»
Кабінет Міністрів повернувся до ідеї електронного бронювання військовозобов’язаних через «Дію», яка обговорювалася восени минулого року. Головна відмінність такого підходу – ...