...
Реєструйся

Додаткову відпустку на дітей можуть дозволити батькам ділити між собою


Умови надання додаткової відпустки працівникам, які мають дітей можуть змінитися, якщо Рада розгляне законопроект від 23 листопада 2021 року № 6343 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо додаткової відпустки працівникам, які мають дітей».

Нардепи — автори законопроекту переконані, що норма про надання цієї додаткової відпустки повинна стосуватись працівника в цілому, як суб’єкта трудових відносин, тобто особи, яка перебуває в трудових відносинах з роботодавцем, а не відносно чоловіка чи жінки, чи взагалі відносно подружжя.

Тому пропонують вирівняти у правах працівників жіночої та чоловічої статі, які мають дітей, а також батьків, які не є подружжям, у їх можливостях стосовно отримання додаткової відпустки.

Додатково ініціюють можливість для батьків дитини, розділити додаткову відпустку порівну або в інший спосіб використати свої частини відпустки одночасно чи в різні строки.

Джерело: https://buh.ligazakon.net

Матеріали до теми


Звільнення працівника після відпустки, наданої «авансом»: як утримати зайві нарахування
Непоодинокими є випадки, коли працівник звільняється після відпустки, яка була йому надана «наперед», тобто за період, який він ще не ...
Чи нараховується грошова компенсація за невикористані дні щорічної відпустки працівникам, прийнятим на тимчасові або громадські роботи за направленням центру зайнятості?
Так, нараховується. У разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також ...