...
Реєструйся

Допомога по безробіттю: запитання — відповідь


Запитання:

Який термін потрібно відпрацювати після зняття з обліку в центрі зайнятості, щоб знову претендувати на допомогу по безробіттю?

Відповідь:

Порядок надання допомоги по безробіттю, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 735, визначає, що виплата допомоги призначається в межах дворічного періоду. У межах цього періоду кількість днів виплаченої допомоги по безробіттю враховується сумарно за всіма випадками реєстрації (перереєстрації) безробітного.

У разі повторної реєстрації безробітного в межах дворічного періоду йому виплачується допомога по безробіттю, що дорівнює залишку днів від загальної тривалості допомоги по безробіттю.

Якщо особа використала право на допомогу по безробіттю в межах дворічного періоду, на наступний дворічний період вона набуде право на допомогу по безробіттю за умови її повторної реєстрації як безробітної після працевлаштування та набуття страхового стажу.

Отримайте запис вебінару «Звільнення працівника у зв’язку з відсутністю на роботі понад 4 місяці».

Джерело: Київський міський центр зайнятості

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...