...
Реєструйся

Інспектори праці Управління Держпраці провели інспектування однієї з торгових точок з випікання та продажу хлібобулочних виробів, розташованої у торговому центрі спального району м. Тернопіль. Під час заходу контролю було виявлено та задокументовано факт використання місцевим підприємцем праці 2 працівників без оформлення з ними трудових відносин.

Заходом з’ясовано, що підприємець не дослухався до порад фахівців Управління Держпраці під час інформаційно-роз’яснювальної роботи, проведеної в рамках інформаційної кампанії, та продовжував використовувати незадекларовану працю.

У своїх письмових поясненнях він зазначав, що 2 працівників у нього «стажуються» і він ще не визначився, чи достатній у них рівень професійних вмінь та навиків.

За втручання інспекторів праці під час інспекційного відвідування роботодавець оформив трудові відносини з одним із працівників та зобов’язався найближчим часом узаконити трудові відносини з іншим.

Разом із тим, за використання нелегальної праці до роботодавця вживаються заходи відповідно до наданих повноважень.

Джерело: за матеріалами Управління Держпраці у Тернопільській області

Матеріали до теми


Особливості розірвання трудового договору в умовах воєнного стану
Законом України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» визначено особливості трудових ...