...
Реєструйся

Евакуйований працівник не отримав виплату допомоги з тимчасової непрацездатності: що робити?


Якщо роботодавець не зміг опрацювати лікарняний листок та подати за ним заяву-розрахунок до Фонду соціального страхування України у зв’язку із бойовими діями за місцем їх розташування, працівник, який втратив зв’язок зі своїм роботодавцем з різних причин, може самостійно звернутись до Фонду для отримання лікарняних і декретних допомог.

Для цього застрахованій особі треба звернутись до будь-якого зручного відділення Фонду – за місцем тимчасового перебування внаслідок евакуації, за місцем реєстрації тощо.

Надання матеріального забезпечення відбувається відповідно до пункту 2.1 Порядку надання матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування України деяким категоріям застрахованих осіб, затвердженого постановою правління ФССУ від 24 січня 2017 року № 8 (далі — Порядок).

Для призначення матеріального забезпечення застраховані особи повинні мати при собі паперовий листок непрацездатності або е-лікарняний. Також варто підготувати копії паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, реєстраційного номера облікової картки платника податків. За наявності також подаються інші документи, передбачені Порядком.

Довідка про взяття на облік як внутрішньо переміщеної особи в цьому випадку не вимагається.

Допомога надається безпосередньо через робочий орган виконавчої дирекції Фонду у разі, якщо роботодавцем не було подано заяву-розрахунок за листком непрацездатності.

Джерело: Держпраці

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
Звільнення працівника без двотижневого попередження під час дії воєнного стану: інспекція праці надає пояснення
Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці інформує, що рішенням Валківського районного суду Харківської області від 15.12.2022 року ...
Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт про мобілізацію
Верховна Рада ухвалила в другому читанні «Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження ...