...
Реєструйся

Гетманцев розповів деталі закону про підтримку бізнесу


Голова податкового комітету ВР Данило Гетманцев заявив, що закон про підтримку бізнесу в умовах карантину, зокрема, передбачає скасування сплати ЄСВ для ФОП до 30 квітня, а також — продовження терміну подання річної декларації.

Про це він сказав на брифінгу.

«Що ми сьогодні прийняли для підтримки нашого бізнесу? Перше: не застосовуються штрафні санкції за порушення податкового законодавства з 1 березня по 31 травня 2020 року, що не стосується декларування та сплати податку на додану вартість, акцизу та ренти», — сказав Гетманцев.

Також, за його словами, законом встановлюється мораторій на проведення перевірок до 31 травня 2020 року.

«До 31 травня 2020 року забороняється проведення органами державного нагляду і контролю планових заходів здійснення нагляду у сфері госпдіяльності», — додав він.

Крім цього, до 1 липня 2020 року продовжено термін подання річної декларації про майновий стан і доходи. 

«Не нараховується та не сплачується податок на землю та податок на нерухомість в частині комерційної нерухомості та в частині землі, що використовується для господарських цілей. Цю пільгу ми ввели до 30 квітня», — сказав Гетманцев.

«Крім цього, ми звільняємо ФОП від сплати ЄСВ також до 30 квітня поточного року. Відтермінували введення фіскалізації, що була прийнята восени минулого року, на 3 місяці», — підкреслив голова податкового комітету ВР.

Також Рада вдосконалила норми щодо лікарняних, у тому числі осіб, що знаходяться на самоізоляції — якщо особа перебуває на самоізоляції, їй сплачується 50 % від середньої заробітної плати за рахунок Фонду соціального страхування незалежно від страхового стажу. 

Крім цього, тимчасово звільняються від відповідальності — від штрафів, пені та підвищених процентних ставок — позичальники за споживчими кредитами. 

«Ми вважаємо, що ці заходи, які сьогодні прийняла Рада, допоможуть бізнесу пережити цей тяжкий період часу», — зазначив Гетманцев.

Матеріали до теми


Яка різниця між е-лікарняним та медичним висновком про тимчасову непрацездатність
Медичний висновок про тимчасову непрацездатність та е-лікарняний, який є електронним аналогом паперового листка непрацездатності, — два різні електронні документи, тісно ...