...
Реєструйся

Інформація для бібліотекарів: чи нараховується матеріальна допомога на оздоровлення під час надання щорічної відпустки, коли оголошено воєнний стан


Так, працівники бібліотек мають право на допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки в розмірі посадового окладу під час дії воєнного стану.

Відповідно до статті 30 Закону України від 27 січня 1995 року № 32/95-ВР «Про бібліотеки і бібліотечну справу» (далі — Закон № 32/95-ВР) працівники бібліотек мають право на допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки в розмірі посадового окладу, а також матеріальну допомогу для розв’язання соціально-побутових питань і доплату за вислугу років у розмірах і порядку, що встановлює Кабінет Міністрів України.

Особливості трудових відносин працівників усіх підприємств, установ, організацій в Україні незалежно від форми власності, виду діяльності й галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором із фізичними особами, у період дії воєнного стану визначаються Законом України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Зазначений Закон не передбачає скасування вимог статті 30 Закону № 32/95-ВР. Таким чином, бібліотекарі мають право на допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки в розмірі посадового окладу під час дії воєнного стану.

Замовляйте посібник «Оптимізація трудових відносин у період воєнного стану: ТОП-55 відповідей» від редакції журналу «КАДРОВИК.UA».

Джерело: Головне управління Держпраці у Київській області

Матеріали до теми


Закон № 3633 діє з 18 травня, оновити дані у ТЦК треба протягом 60 днів
Як ми вже повідомляли, Президент України Володимир Зеленський 16 квітня підписав Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-ІХ ...