...
Реєструйся

МОЗ інформує, що опубліковано форму для медиків, які бажають підсилити медзаклади з перевантаженням чи дефіцитом кадрів


Міністерство охорони здоров’я України розробило наказ від 5 вересня 2022 року № 1597 «Про затвердження Порядку направлення у відрядження медичних працівників, у тому числі науково-педагогічних працівників закладів вищої (післядипломної) освіти, фахівців з реабілітації для надання медичної допомоги та/або реабілітаційної допомоги».

Наказ передбачає роботу медиків в інших регіонах. Насамперед ідеться про заклади з перевантаженням чи кадровим дефіцитом. З відповідних причин такі заклади потребують підсилення і залучення медичних працівників для надання допомоги пацієнтам і постраждалим, зокрема внаслідок бойових дій.

Механізм направлення медиків дозволить оперативно закривати потреби медзакладів у необхідних спеціалістах і сприятиме якнайшвидшому відновленню нормальної життєдіяльності деокупованих територій і здоровʼя наших громадян.

Важливо: строк відрядження медичних працівників не може перевищувати 30 календарних днів.

Водночас допускаються повторні відрядження, але проміжок часу між ними повинен бути не менше ніж 30 календарних днів. Строк повторного відрядження також не може перевищувати 30 календарних днів.

Наказом визначено, хто саме може ініціювати залучення медичних працівників. Це Командування Медичних сил ЗСУ, Центр медицини катастроф МОЗ і безпосередньо заклади, що потребують підсилення.

Медики можуть самостійно подати письмову заяву про бажання працювати в закладах охорони здоров’я, що потребують підсилення. Відповідна заява подається в довільній формі на ім’я керівника закладу, де вони працюють, та керівника Центру медицини катастроф МОЗ.

Також Центр медицини катастроф може залучати до надання допомоги або аеромедичної евакуації медиків і фахівців із реабілітації, які не мають українського громадянства. Йдеться про іноземців відповідної кваліфікації, окрім громадян Росії та Білорусі.

Новинка! Кадровий семінар «Зміни законодавства — 2022». Реєструйтеся за посиланням.

Джерело: Міністерство охорони здоров’я України

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...