...
Реєструйся

Іноземці зможуть отримати довгострокову візу за інвестиції в українські компанії


Уряд сприяє залученню в Україну іноземних інвестицій. Зокрема, внесено зміни до правил оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію з метою надання можливості отримання іноземними інвесторами українського довгострокової візи. Так, пункт 8 Правил оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 1 березня 2017 року № 118, доповнено підпунктом 141 такого змісту: документи, що відповідно до пункту 4 частини дванадцятої статті 5 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» підтверджують, що іноземець або особа без громадянства є засновником та/або учасником, та/або бенефіціарним власником (контролером) юридичної особи, дані про яку внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, а також, що розмір частки іноземця або особи без громадянства, або іноземної юридичної особи, бенефіціаром (контролером) якої він є, у статутному капіталі юридичної особи України становить не менше 100 тис. євро за офіційним валютним курсом, встановленим Національним банком на дату внесення іноземної інвестиції.

Документи, видані компетентними органами іноземної держави, повинні бути легалізовані, якщо інше не передбачено законом чи міжнародним договором України, та подані разом із засвідченим в установленому порядку перекладом на українську мову, а у разі відсутності такої можливості — на англійську мову.

Постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Правил оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію» від 14 березня 2018 року № 171

Джерело: kmu.gov.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Чи можуть платники єдиного внеску подати контролюючому органу на погодження довідку-розрахунок на виплату зарплати в електронній формі?
Пунктом 4 Порядку прийняття надавачами платіжних послуг на виконання платіжних інструкцій на виплату заробітної плати, затвердженого наказом Міністерства фінансів України ...