...
Реєструйся

Ірина Верещук розповіла про виплати ВПО


Віцепрем’єр-міністерка України Ірина Верещук повідомила, що всі належні кошти внутрішньо переміщеним особам (далі — ВПО) виплачуються в повному обсязі.

Вона уточнила, що з початку повномасштабного вторгнення ВПО отримали понад 47 млрд гривень на проживання. Ідеться про 3 тис. гривень щомісячної допомоги для дітей і людей з інвалідністю та 2 тис. гривень для інших осіб.

900 млн гривень витрачено на компенсацію витрат власникам житла, які прийняли в себе ВПО за програмою «Прихисток». Нею скористалися понад 4 мільйони наших співгромадян.

«Ці кошти спрямовані на компенсацію комунальних послуг тим, хто надав прихисток нашим співвітчизникам, які вимушено покинули свої домівки й потребували домашнього затишку. Це суттєва мотивація та подяка українцям, які у важкий для держави час об’єдналися і продовжують допомагати тим, хто цього потребує», — сказала Ірина Верещук.

Також вона нагадала, що наступного року власники житла, які прихистили переселенців, отримуватимуть удвічі більшу компенсацію за комунальні послуги — 900 гривень на місяць за одну людину.

Вигідна ціна на курс лекцій у форматі PDF «ОРГАНІЗАЦІЯ ЗАГАЛЬНОГО ДІЛОВОДСТВА».

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Матеріали до теми


Обов’язок з ведення військового обліку: на кого покладають
Відповідно до пункту 8 Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від ...
Бронювання працівників: роз’яснення юриста
Попри те що захист держави — це конституційний обов’язок громадян України, законодавець передбачив для певної категорії громадян можливість не виконувати ...
Про строки виплати одноразової допомоги в разі настання нещасного випадку на виробництві
Одноразова допомога потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві виплачується в місячний строк з дня визначення медико-соціальною експертною комісією (МСЕК) стійкої ...