...
Реєструйся

КАР’ЄРНІ РАДНИКИ СКЛАДАТИМУТЬ ІНДИВІДУАЛЬНІ ПЛАНИ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ


Мінсоцполітики визначило умови та процедуру складання, виконання індивідуальних планів надання послуг для осіб, які шукають роботу, та індивідуальних планів працевлаштування для зареєстрованих безробітних.

Відповідний наказ № 1913 зареєстровано в Мін’юсті 28 грудня 2018 року.

Визначено, що індивідуальний план надання послуг складається кар’єрним радником разом із особою, яка шукає роботу, за результатами первинного профілювання. У плані надання послуг зазначаються результати профілювання, індивідуальні особливості працевлаштування, перелік заходів і послуг щодо сприяння працевлаштуванню (із зазначенням строків та результатів їх проведення), які мають вжити кар’єрний радник та особа, яка шукає роботу, зобов’язання сторін щодо виконання такого плану.

У плані надання послуг зазначаються підприємства, установи, організації, які особа, що шукає роботу, повинна відвідати до наступного візиту до центру зайнятості / філії, джерела інформації про вакансії, які особа, що шукає роботу, повинна опрацювати, та роботодавці, яким потрібно направити резюме.

За спільною згодою кар’єрного радника та особи, яка шукає роботу, строк надання послуг згідно з планом може бути змінено. План складається у двох примірниках та підписується безпосередньо особою, яка шукає роботу, та кар’єрним радником.

Індивідуальний план працевлаштування розробляється кар’єрним радником разом із зареєстрованим безробітним на основі отриманих результатів поглибленого профілювання.

При розробленні плану працевлаштування кар’єрний радник ознайомлює зареєстрованого безробітного з його структурою, допомагає визначитись, яка робота для нього є підходящою, та з’ясовує всі деталі й обставини, що мають значення для працевлаштування.

Кар’єрний радник спільно із зареєстрованим безробітним мають визначити заходи щодо працевлаштування, які зазначаються у відповідному плані працевлаштування.

У плані працевлаштування зазначаються підприємства, установи, організації, які зареєстрований безробітний повинен відвідати до наступного візиту до центру зайнятості / філії, джерела інформації про вакансії, які зареєстрований безробітний повинен опрацювати, та роботодавці, яким потрібно направити резюме.

Зареєстрований безробітний і кар’єрний радник власними підписами підтверджують доцільність кожного з обраних заходів та строки їх виконання.

План працевлаштування складається у 2 примірниках та підписується безпосередньо зареєстрованим безробітним і кар’єрним радником протягом 3 робочих днів.

Нагадаємо, що Кабмін урегулював процедуру реєстрації, перереєстрації безробітних, зокрема, безробітним допомагатимуть кар’єрні радники. Вони допоможуть у первинному та поглибленому профілюванні безробітних.

Наказ набрав чинності 28 грудня 2018 року.

Стаття до теми: Новий порядок обслуговування клієнтів у Державній службі зайнятості

Видання для кадровиків Журнали реєстрації