...
Реєструйся

КЕЙС від Держпраці: як незаконно звільнену поновили на роботі


Анна (ім’я змінено) останні два роки працює адміністратором в стоматологічній клініці. Нещодавно, у зв’язку із хворобою, жінка була 3 місяці у лікарняній відпустці. Після повного одужання повернулася на роботу, проте там на неї чекав неприємний сюрприз.

В перший робочий день керівник клініки приголомшив Анну: «Вас звільнено у зв’язку із тривалим перебуванням на «лікарняному», роботи як завжди багато, тому чекати Вашого повернення стільки часу ми не могли…». Жінка не очікувала таке почути від свого роботодавця, розгубилася, але твердо вирішила відстоювати свої права.

Анна звернулася за консультацією до Управління Держпраці у Хмельницькій області, де інспектор праці порадив написати письмове звернення задля перевірки законності її звільнення.

Згодом інспекторами було встановлено факт незаконного звільнення працівниці. Адже її перебування у лікарняній відпустці 3 місяці, згідно з Кодексом законів про працю України не є підставою для звільнення.

Отримавши офіційну відповідь на звернення, Анна зрозуміла, що має переконливі докази, тому вирішила відстоювати свої трудові права в суді.

Незабаром згідно з рішенням суду жінку поновили на роботі.

Джерело: https://dsp.gov.ua

Матеріали до теми


Звільнення працівника після відпустки, наданої «авансом»: як утримати зайві нарахування
Непоодинокими є випадки, коли працівник звільняється після відпустки, яка була йому надана «наперед», тобто за період, який він ще не ...