...
Реєструйся

Коли з працівником неправомірно призупиняти трудовий договір


СИТУАЦІЯ

До Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області звернувся пан Володимир (ім’я змінено) та просив допомогти, адже був впевнений, що роботодавець неправомірно призупинив з ним дію трудового договору.

 

КОМЕНТАР

Під час перевірки підприємства, де працював чоловік, інспектори з’ясували, що роботодавець призупинив з ним дію трудового договору через те, що не може забезпечити безпечні умови праці у зв’язку зі бойовими діями та відсутністю замовлень і продажів.

Проте підприємство зареєстроване у Кропивницькому, який не входить до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22 грудня 2022 року № 309. Тому посилання роботодавця на неможливість забезпечити Володимиру безпечні умови праці у зв’язку з бойовими діями, враховуючи роботу інших працівників за цією ж адресою, не відповідають дійсності і не можуть бути підставою для призупинення дії трудового договору.

Призупинення дії трудового договору: умови, механізм, обмеження — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

За результатами перевірки інспектори склали припис про скасування наказу роботодавця щодо призупинення дії трудового договору.

Згодом Володимир приступив до виконання своїх посадових обов’язків, а роботодавець виплатив йому середній заробіток за весь час призупинення ним роботи.

Чи правомірний наказ про скасування призупинення для жінки з двома дітьми, яка виїхала за кордон? — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Джерело: Управління Держпраці

Передплата

Матеріали до теми


Особливості розірвання трудового договору в умовах воєнного стану
Законом України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» визначено особливості трудових ...