...
Реєструйся

Коли з працівником неправомірно призупиняти трудовий договір


СИТУАЦІЯ

До Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області звернувся пан Володимир (ім’я змінено) та просив допомогти, адже був впевнений, що роботодавець неправомірно призупинив з ним дію трудового договору.

 

КОМЕНТАР

Під час перевірки підприємства, де працював чоловік, інспектори з’ясували, що роботодавець призупинив з ним дію трудового договору через те, що не може забезпечити безпечні умови праці у зв’язку зі бойовими діями та відсутністю замовлень і продажів.

Проте підприємство зареєстроване у Кропивницькому, який не входить до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22 грудня 2022 року № 309. Тому посилання роботодавця на неможливість забезпечити Володимиру безпечні умови праці у зв’язку з бойовими діями, враховуючи роботу інших працівників за цією ж адресою, не відповідають дійсності і не можуть бути підставою для призупинення дії трудового договору.

Призупинення дії трудового договору: умови, механізм, обмеження — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

За результатами перевірки інспектори склали припис про скасування наказу роботодавця щодо призупинення дії трудового договору.

Згодом Володимир приступив до виконання своїх посадових обов’язків, а роботодавець виплатив йому середній заробіток за весь час призупинення ним роботи.

Чи правомірний наказ про скасування призупинення для жінки з двома дітьми, яка виїхала за кордон? — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Джерело: Управління Держпраці

Передплата

Матеріали до теми


Чи може підприємство прийняти на роботу студента, що проходить практику та навчається на стаціонарі?
ЗАПИТАННЯ Чи має право підприємство за наявності вакансії прийняти на роботу студента, який навчається на денній формі навчання та проходить ...
Кейс для кадровика. Чи можна заборонити працівнику бути фізичною особою — підприємцем?
СИТУАЦІЯ Керівник наполягає включити до колективного договору пункт, що працівники підприємства не можуть бути ФОП. Чи правомірна така вимога? Чи ...