...
Реєструйся

Компенсація при переїзді на роботу в іншу місцевість під час дії воєнного стану: чи може працівник її отримати


Відповідно до частини 1 статті 120 Кодексу Законів про працю (далі — КЗпП) працівники мають право на відшкодування витрат й одержання інших компенсацій у зв’язку з переведенням, прийняттям або направленням на роботу в іншу місцевість.

Працівникам при переведенні їх на іншу роботу, коли це пов’язано з переїздом в іншу місцевість, виплачуються:

  • вартість проїзду працівника та членів його сім’ї;
  • витрати з перевезення майна, добові за час перебування в дорозі;
  • одноразова допомога на самого працівника й на кожного члена сім’ї, який переїжджає;
  • заробітна плата за дні збору в дорогу й улаштування на новому місці проживання, але не більше ніж шість днів, а також за час перебування в дорозі.

Окрім того, працівникам, які переїжджають у зв’язку з прийняттям їх (за попередньою домовленістю) на роботу в іншу місцевість, виплачуються компенсації і надаються певні гарантії, крім виплати одноразової допомоги, яка цим працівникам може бути виплачена за погодженням сторін.

Розміри компенсації, порядок їхньої виплати й надання гарантій особам, а також гарантії і компенсації особам при переїзді їх в іншу місцевість у зв’язку з направленням на роботу в порядку розподілу після закінчення навчального закладу, аспірантури, клінічної ординатури або в порядку організованого набору, встановлюються законодавством.

Джерело: Телеграм ГУ Держпраці у Дніпровському регіоні

Курс «Зміни законодавства: оптимізація трудових відносин»

Матеріали до теми


Чи нараховується грошова компенсація за невикористані дні щорічної відпустки працівникам, прийнятим на тимчасові або громадські роботи за направленням центру зайнятості?
Так, нараховується. У разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також ...
Період, за який наявна заборгованість з єдиного внеску, не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення боргу
Сплата єдиного внеску — це не лише обов’язок платників перед державою, а й захищені соціальні гарантії для кожного. Тож, ненадходження ...