...
Реєструйся

Зміст журналу «Кадрова практика» № 8, 2014


Одного разу налагоджене відмінно працює.
Наталя Грейс

Літо добігає кінця. Багато хто вже встиг відпочити та повернулися з відпустки з новими враженнями, а хтось ще насолоджується відпусткою або тільки мріє про неї. Поки підприємство не увійшло у звичний режим роботи, маєте хвилинку вільного часу? Пропонуємо використати його з користю. Завершіть справи, які відкладали «на потім», приділіть увагу організації свого робочого часу та плануванню. Тобто наведіть порядок, налагодьте свою роботу, оптимізуйте її — працювати стане зручніше і приємніше.

А ми залюбки допоможемо вам. У цьому номері журналу автор статті «Заповнення особової картки працівника на підприємстві» нагадає про вимоги до заповнення особових карток типової форми № П-2. Усім роботодавцям буде корисною стаття «Надаємо соціальну відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку». Звертаємо вашу увагу на рубрику «Пам’ятка кадровика», з якої можна отримати актуальну і цікаву інформацію у стислій формі.

Ми завжди відкриті для спілкування і налаштовані на діалог з читачами, тож надсилайте свої запитання і пропозиції щодо поліпшення спілкування на сторінках журналу електронною поштою: kadr_praktyka@mediapro.com.ua.

Нагадуємо, що триває передплата унікального щомісячного журналу кадрових рішень «Кадрова практика» на ІІ півріччя 2014 року. Зручніше це робити через редакцію, адже у нас найнижча ціна.

З глибокою повагою Редакція журналу

ОГЛЯД ЗАКОНОДАВСТВА

КОРИСНІ ПОРАДИ

Відпустки: актуальні консультації для кадровика

ТРУДОВЕ ПРАВО

Губар Олена
Дії кадровика у разі реорганізації або ліквідації підприємства

Ліквідація або реорганізація — сукупність певних змін у організаційній діяльності підприємства, особливо це стосується змін, які відбуватимуться з працівниками. Про що варто знати роботодавцеві?

НОВИНКИ

Вересневий спецвипуск від журналу «Довідник кадровика»

ШКОЛА КАДРОВИКА І БУХГАЛТЕРА

Довгалюк Вікторія
Надаємо соціальну відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку

Після закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами жінка може за власним бажанням оформити відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Як оформити таку відпустку жінці або іншій особі?

ПРОФОРІЄНТАЦІЯ ДЛЯ HR

Носіков Олександр

  • Професіограма «Бортпровідник»
  • Професіограма «Бляхар»

ЗРАЗКОВЕ ДІЛОВОДСТВО

Палеха Юрій
Заповнення особової картки працівника

Однією з форм статистичного спостереження та первинного обліку є особова картка працівника. Ведення особової картки працівника має певні особливості.

КАДРОВІ РІШЕННЯ У ЗРАЗКАХ

Суміщення посад чи робіт

Дії роботодавця за потреби виконання працівником поряд з роботою за основною посадою, у межах свого робочого часу, ще якоїсь додаткової роботи.

СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Єременко Ірина
Допомога по тимчасовій непрацездатності особам, які працюють за цивільно-правовими договорами

Чи мають право на оплату листка непрацездатності особи, які виконують роботи або надають послуги за цивільно-правовими договорами?

ПЕРСОНАЛЬНИЙ КОНСУЛЬТАНТ

Звірич Лариса

  • Чи вказують у трудовій книжці під час виконання запису про прийняття працівника на роботу, що його прийнято, наприклад, на 0,25 посадового окладу (ставки)?
  • Чи можна звільнити працівника у вихідний день?

СУДОВА ПРАКТИКА

Постанова Верховного суду України «Про визнання недійсною та скасування вимоги» від 13 травня 2014 року

АКТУАЛЬНІ НОРМАТИВНІ АКТИ

Закон України «Про внесення змін до законів України «Про освіту» та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо гарантій для студентів, аспірантів, педагогічних, науково-педагогічних працівників» від 3 липня 2014 року № 1575-VII

Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо додаткових гарантій соціального захисту військовослужбовців в особливий період» від 4 липня 2014 року № 1589-VII

Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» від 31 липня 2014 року № 1622-VII (Витяг)

Лист Міністерства соціальної політики України «Про збереження місця роботи працівників, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції або залишаються у таких районах» від 8 липня 2014 року № 7302/3/14-14/13

Роз’яснення Міністерства юстиції України «Правовий статус ветеранів війни» від 21 липня 2014 року

Роз’яснення Державної інспекції України з питань праці «Оформлення повторної декретної відпустки» від 24 червня 2014 року

ПЕРЕВІР СЕБЕ. ТЕСТИ

ПАМ’ЯТКА КАДРОВИКА

ВІДПОВІДІ НА ЗАПИТАННЯ ДЛЯ САМОПЕРЕВІРКИ