...
Реєструйся

Лікарі-інтерни з тимчасово окупованих територій: які особливості їхньої роботи


Міністерство охорони здоров’я України (далі — МОЗ) надає можливість лікарям-інтернам, які перебувають на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих територіях, перевестися до інших, безпечніших регіонів України. Наразі є визначений механізм, який регулює це питання.

МОЗ ухвалило наказ від 26 липня 2022 року № 1327 «Про особливості проходження інтернатури в умовах воєнного стану».

Відповідно до нього лікар-інтерн може перевестися з бази стажування, яка розміщена в районі проведення бойових дій або на тимчасово окупованій чи блокованій території, до іншої бази стажування на умовно безпечній території. Переведення здійснюється за заявою лікаря-інтерна й наказом керівника департаменту (управління) охорони здоров’я обласної військової адміністрації.

Якщо лікар-інтерн бажає перевестися до бази стажування, яка розташована на території іншої області, тоді переведення здійснюється наказами департаментів (управлінь) охорони здоров’я обох обласних військових адміністрацій.

За відсутності зв’язку з департаментом (управлінням) охорони здоров’я відповідної обласної військової адміністрації, який розміщений у районі проведення бойових дій або на тимчасово окупованій чи оточеній (блокованій) території, лікар-інтерн має звернутися безпосередньо до департаменту (управління) охорони здоров’я обласної військової адміністрації, на території якого розташована база стажування, до якої він бажає перевестися.

Переведення з однієї бази стажування до іншої може здійснюватися без зміни місця працевлаштування. Зміна спеціальності під час переведення з однієї бази стажування до іншої не дозволяється.

Керівники баз стажування комунальної форми власності забезпечують своєчасне внесення актуальної інформації щодо лікарів-інтернів, які зараховані на посади лікарів-інтернів, до електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ).

Джерело: Міністерство охорони здоров’я України

Простій у воєнний час: оформлення й оплата

Матеріали до теми


Мобілізація за новими правилами: Президент підписав Закон
Сьогодні Президент України підписав Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації ...
Гарантії для працівника, призваного на службу в ЗСУ
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України, за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом ...