...
Реєструйся

Лікарям можуть ввести нову систему оплати праці: деталі


Зараз медпрацівники найбільш затребувана категорія українців і їх потрібно забезпечити гідною зарплатою, вважає Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець.

Ємець запропонує Кабінету Міністрів ввести на час боротьби з пандемією коронавірусу погодинну оплату праці для медиків. Про це очільник відомства заявив в інтерв’ю 112 Каналу.

За його словами, це значно допоможе медикам, які ризикують життям в роботі з коронавірусними пацієнтами. «Я в понеділок виношу на уряд не ту мізерну оплату… Я б під час епідемій зробив це погодинно (оплату праці. — ред.). Тому потрібно зрозуміти, що під час епідемії людина, як на війні. Я думаю, цю постанову в уряді підтримають. Якщо ми приймемо постанову про погодинну оплату, то це буде не просто стимул, а порятунок для тих людей, які, не дивлячись на небезпеку, працюють і будуть (працювати)», — сказав Ємець.

Як приклад він навів роботу реаніматологів у центрі дитячої кардіології, де реаніматологи отримують погодинну оплату, але не можуть працювати більше 12 годин поспіль.

Матеріали до теми


Коли слід припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівникові після загибелі, якщо така виплата зберігалася після 19.07.2022 р.
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України (в редакції, що діяла до 19.07.2022; далі — КЗпП) за працівниками, ...
Звільнення працівника після відпустки, наданої «авансом»: як утримати зайві нарахування
Непоодинокими є випадки, коли працівник звільняється після відпустки, яка була йому надана «наперед», тобто за період, який він ще не ...