...
Реєструйся

МІЛЬЙОННИЙ ШТРАФ ЗА НЕПРАВИЛЬНЕ ОФОРМЛЕННЯ ЦПД З ПРАЦІВНИКАМИ: ТРУДОВІ ПЕРЕВІРКИ В ДІЇ


Управління Держпраці у Хмельницькій області по результатам перевірки наклало більше одного мільйона гривень штрафу на підприємство, яке виконує будівельно-монтажні роботи за порушення вимог щодо укладення трудових договорів та оформлення трудових відносин з працівниками.

Під час інспекційного відвідування інспектори виявили факт здійснення будівельно-монтажних та оздоблювальних робіт щодо утеплення багатоповерхового житлового будинку дев’ятьма працівниками, з якими підприємство уклало цивільно-правові угоди.

Однак, при безпосередньому ознайомлені із змістом наданих документів поіменованих роботодавцем “цивільно-правовий договір”, встановлено, що у них взагалі не визначено будь-якого розміру (визначення, розрахунку) в цифровому значенні вартості виконаних робіт (наданих послуг) в грошовому визначенні.

Надані примірники ЦПД у своєму змісті не мають жодних конкретних норм та пунктів, статей, які б передбачали що сторони при укладенні такого правочинну керувались саме відповідними нормами, статтями чи розділами нині діючого ЦКУ.

Також роботодавцем не було надано жодних документів та інформації, які б свідчили, що особи, які виконують роботу діють як самостійні суб’єкти господарювання, фізичні особи, приватні підприємці і мають відповідні дозвільні документи на здійснення робіт підвищеної небезпеки, є власниками чи орендують матеріали та необхідні інструменти, устаткування для таких робіт.

Відповідно до ст. 265 КЗпП за кожного неоформленого працівника передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати. Так, підприємству доведеться сплатити штраф на загальну суму 1 мільйон 5 тисяч 210 гривень.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Особливості розірвання трудового договору в умовах воєнного стану
Законом України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» визначено особливості трудових ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...