...
Реєструйся

Мінфін не розглядатиме питання підвищення зарплат бюджетникам


Мінфін у листі № 31-07240-03-11/4709 від 4 березня 2014 року пояснив, що розгляд питання стосовно підвищення розміру посадового окладу працівника I тарифного розряду ЄТС до стабілізації економічної ситуації в країні є недоцільним.

Мінфін вказав, що відповідно до програми діяльності Уряду, схваленої КМУ 27 лютого 2014 року, основним завданням та ціллю діяльності Кабміну є невідкладна стабілізація фінансової ситуації та жорстка економія бюджетних коштів.

Встановлення з 1 січня 2014 року посадового окладу працівника тарифного розряду ЄТС у розмірі 923 гривні та збереження у січні-вересні 2014 року грошового розриву між мінімальною заробітною платою та посадовим окладом працівника I тарифного розряду ЄТС у розмірі 295 гривень потребуватиме додаткових видатків з державного бюджету на оплату працівників бюджетної сфери в обсязі близько 7 млрд. гривень порівняно з передбаченими в державному бюджеті на 2014 рік на цю мету. Неінфляційні джерела покриття таких видатків відсутні.

Також у листі зазначено, що відповідно до попереднього звіту Державної казначейської служби України виконання зведеного бюджету за січень-лютий поточного року не забезпечує можливість підвищення посадових окладів працівникам бюджетної сфери у поточному році.