...
Реєструйся

Мінімальний оклад керівника – два прожиткових мінімуми: законопроект Мінсоцполітики


Декілька нових норм Мінсоцполітики бажає додати в КЗпП та Закону України «Про оплату праці». Новації містить все той же законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо справедливого механізму нарахування ЄСВ.

Йдеться про такі положення:

1. Мінімальний посадовий оклад, тарифна ставка або інша мінімальна базова величина, яка застосовується в системі оплати праці, не може бути меншою за розмір прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

2. Для професій (посад) керівників підприємств, менеджерів (управителів) установ та організацій ця величина не може бути меншою за подвійний розмір прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

3. Галузевими (міжгалузевими) і територіальними угодами та колективними договорами можуть установлюватися мінімальні ставки (оклади) в розмірах, більших за мінімальні гарантії в оплаті праці.

А все для того, аби забезпечити диференціацію оплати праці залежно від складності, кваліфікаційного рівня та умов виконуваних робіт, ступеня відповідальності, професійно-ділових якостей працівника, результатів його праці та господарської діяльності підприємства, установи, організації.

Джерело: www.interbuh.com.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Про підвищення розміру мінімальної заробітної плати
Мінімальна заробітна плата – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна заробітна ...