...
Реєструйся

Мінімальний розмір зарплати плюс індексація та інші?


Зміни до КЗпП уже розроблено Мінсоцполітики, однак коли їх буде втілено — невідомо.

У Мінсоцполітики нарешті дійшли руки до змін в КЗпП, які стосуються виплат, що враховуються до мінімального розміру оплати праці.

На сайті міністерства для громадського обговорення розміщено проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гарантій забезпечення мінімальної заробітної плати та оплати праці на роботах із важкими, шкідливими та небезпечними умовами праці.

Як йдеться в пояснювальній записці, проектом врегульовується питання щодо складових зарплати, які НЕ ВРАХОВУЮТЬСЯ для визначення її мінімального розміру, зокрема доплата за роботи працівникам, зайнятих на роботах із важкими, шкідливими та небезпечними умовами праці, в несприятливих умовах та умовах підвищеного ризику для життя і здоров’я відповідно до статті 100 КЗпП, суми індексації заробітної плати, а також доплати за суміщення професій (посад), виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника.

Також врегульовується питання щодо визначення на рівні угод та колективних договорів переліку важких робіт та робіт із шкідливими і небезпечними умовами праці та умовах підвищеного ризику для життя та здоров’я, які передбачають оплату в підвищеному розмірі.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності ...
Коли слід припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівникові після загибелі, якщо така виплата зберігалася після 19.07.2022 р.
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України (в редакції, що діяла до 19.07.2022; далі — КЗпП) за працівниками, ...
Звільнення працівника після відпустки, наданої «авансом»: як утримати зайві нарахування
Непоодинокими є випадки, коли працівник звільняється після відпустки, яка була йому надана «наперед», тобто за період, який він ще не ...