...
Реєструйся

Мінсоцполітики роз’яснило нюанси стажування студентів на підприємствах


Мінсоцполітики у листі № 672/021/106-13 зазначило, що стажування студентів та учнів профтехучилищ є дієвою формою підвищення їх професійного рівня, створює умови для професійної адаптації та здобуття ними досвіду практичної роботи. Крім того, стажування надає можливість проявити себе у потенційного роботодавця, відкрити трудову книжку, а роботодавцям — можливість підготувати кадровий резерв належного рівня професійної кваліфікації.

Стажування здійснюється за індивідуальною програмою, яка розробляється керівником стажування разом із стажистом та затверджується керівником підприємства. Ефективність роботи наставника безпосередньо пов’язана з тим, наскільки правильно побудована система взаємозв’язків між ним та його підопічним. Регулярний зворотній зв’язок допомагає керівнику стажування та стажисту більш чітко та об’єктивно оцінити результати своєї роботи, а при необхідності — вчасно виправити помилки або внести корективи у програму стажування — доповнити її або скоротити програму стажування з урахуванням наявних знань, умінь і навичок стажиста.

У разі, якщо зміни у програмі стажування стосуються положень договору (наприклад, строки, режим стажування або місце проходження стажування і т. ін.), то в установленому порядку мають бути внесені зміни до договору про стажування (шляхом укладення додаткового договору) та відповідні зміни до наказу про стажування та програми стажування (затверджується керівником підприємства).

Також у листі було зазначено, що укладення безробітним договору про надання майна в оренду не належить до причин для припинення реєстрації безробітного в службі зайнятості.