...
Реєструйся

Мінсоцполітики розповіло про нюанси виплати надбавки за стаж наукової роботи


Мінсоцполітики у листі № 1532/13/84-14 від 24 листопада 2014 року розглянуло питання виплати надбавки за стаж наукової роботи докторанту, який проходить підготовку у докторантурі та одночасно працює на 0,5 ставки.

Згідно з Порядком виплати надбавки за стаж наукової роботи надбавка за стаж наукової роботи нараховується щомісяця виходячи з посадового окладу наукового працівника за основним місцем роботи. За місцем роботи за сумісництвом надбавка за стаж наукової роботи не виплачується.

Але постановою Верховного Суду України від 24.12.99 р. N 13 «Про практику застосування судами законодавства про оплату праці» визначено, що робота за трудовим договором осіб, які поєднують її з денною формою навчання, не є сумісництвом і оплачується на загальних підставах.

Таким чином, докторанти, які одночасно за трудовим договором працюють на 0,5 ставки у науковій установі, мають право на надбавку за стаж наукової роботи за умови дотримання вимог постанови КМУ від 14 квітня 2004 року № 494 (наявність стажу, посада наукового працівника тощо).