...
Реєструйся

МОЗ інформує, що медики, які працюють на ТОТ, продовжують отримувати українську зарплату


Медики, які працюють на тимчасово окупованих територіях України (далі — ТОТ), продовжують отримувати українську заробітну плату. За словами заступника міністра охорони здоров’я Олексія Яременка, навіть у тимчасовій окупації медики в надскладних умовах, у частково зруйнованих лікарнях, продовжують лікувати українських громадян, тож їм щомісяця перераховується заробітна плата.

Він додав, що ситуація з медичною допомогою на територіях, які тимчасово окупувала Росія, залишається складною. Понад пів року окупанти блокують гуманітарні конвої з критично важливими ліками й медикаментами. Міністерство охорони здоров’я України систематично звертається до міжнародних гуманітарних організацій із проханням розблокувати гуманітарні коридори й дати можливість доставити на ці території життєво необхідні медикаменти.

«Навіть перебуваючи в тимчасовій окупації, наші лікарні продовжують працювати. З початком повномасштабної війни ми змінили підхід до фінансування таких лікарень. Медзакладам, які працюють в окупації, щомісяця перераховується 1/12 обсягу річного фінансування. Після деокупації Харківщини ми побачили, що цей підхід спрацював дуже ефективно, оскільки навіть під час окупації медзаклади мали кошти для виплат заробітної плати медпрацівникам», — розповів Олексій Яременко в ефірі Національного телемарафону.

Він також додав, що з початку року середня зарплата лікаря в Україні зросла на 30 % та наразі становить понад 24 000 грн. Зарплата медичної сестри зросла до понад 16 000 грн.

Водночас медичні заклади, які не можуть забезпечити виплату базової заробітної плати лікарям і медичним сестрам власним коштом, отримують пакет дофінансування від Національної служби здоров’я України.

Замовляйте посібник «Оптимізація трудових відносин у період воєнного стану: ТОП-55 відповідей».

Джерело: Міністерство охорони здоров’я України

Матеріали до теми


Профспілки звернулися до Уряду щодо підвищення заробітної плати бюджетникам
За ініціативою профспілок працівників освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери Федерація профспілки України у свою чергу звернулася до Кабінету Міністрів України ...