...
Реєструйся

МВС закликає збільшити штрафи за порушення пожежної безпеки


Відповідні зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу ухвалені 25 квітня на засіданні Уряду та направлені до Верховної Ради.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій протягом останніх п’яти років в Україні сталося близько 353 тисяч пожеж, на яких загинуло понад 11 тисяч осіб, а прямі збитки від них становили майже 6 мільярдів гривень.

Водночас, максимальний штраф, накладений на правопорушника, становить 170 гривень. В результаті керівникам підприємств простіше сплатити штраф, ніж виділяти кошти на забезпечення належного рівня пожежної безпеки.

З метою вирішення цього дисбалансу МВС та ДСНС підготували проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки».

Цим актом пропонується підвищити розмір штрафів. Зокрема, пропонується встановити штраф за порушення встановлених вимог пожежної безпеки:

  • для громадян –  від 30 до 50 н.м.д.г. (510 – 850 грн);
  • для посадових осіб та ФОП – від 50 до 100 н.м.д.г. (850 – 1700 грн).

Джерело: news.dtkt.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Сектор психосоціальної підтримки інформує, як керівнику підтримати працівників
Як керівник ти маєш багато можливостей, щоб підтримувати ментальне здоров’я своїх працівників.   П’ять основних порад керівникові Розкажи персоналу про ...
Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...