...
Реєструйся

На яких умовах керівнику гуртка — суміснику виплачують зарплату в період карантину


У МОН пояснили, як оплачувати працю керівника гуртка закладу позашкільної освіти, який працює за сумісництвом на умовах погодинної оплати.

Керівникам гуртків (секцій, студій та інших форм гурткової роботи) в позашкільних та інших закладах освіти, для яких ці заклади є місцем основної роботи, зарплату визначають в порядку, передбаченому пунктом 68 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом від 15 квітня 1993 року № 102. Для тих з них, в кого робота в цих закладах не є основною (сумісникам), зарплату визначають виходячи з фактичної кількості годин занять з гуртківцями та годинної ставки, визначеної шляхом ділення місячної ставки зарплати на середньомісячну норму годин на ставку.

Водночас згідно із статтею 102-1 Кодексу законів про працю працівники, які працюють за сумісництвом, одержують зарплату за фактично виконану роботу.

Тож керівники гуртків закладів позашкільної освіти, які працюють на умовах сумісництва з погодинною оплатою і не ведуть занять під час карантину, оплату за цей час не отримують. Такі працівники отримують зарплату за фактично відпрацьований та облікований закладом освіти робочий час.

Якщо ж на період карантину такий працівник, переведений на роботу в гнучкому та/або дистанційному режимі, проводить заняття з гуртківцями за допомогою дистанційних технологій або виконує іншу організаційно-педагогічну роботу (на підставі відповідного наказу керівника закладу освіти), тоді йому оплачують фактично відпрацьований та облікований закладом освіти робочий час.

Джерело: лист МОН від 13 квітня 2020 року № 6/538-20.

Матеріали до теми


Право працівника на доплату за суміщення професій або виконання обов’язків тимчасово відсутнього колеги
ЗАПИТАННЯ Чи має працівник право на доплату за суміщення професій або виконання обов’язків тимчасово відсутнього колеги?   ВІДПОВІДЬ Так, має. ...
Чи беруться в розрахунок місяці роботи після призупинення трудового договору під час розрахунку «декретних» виплат?
СИТУАЦІЯ Із працівницею, яка йде у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, призупинено дію трудового договору. Чи беруться в ...