...
Реєструйся

Надання матеріальної допомоги на оздоровлення медпрацівникам у період дії воєнного стану


ЗАПИТАННЯ

Чи надається матеріальна допомога на оздоровлення медичним працівникам до щорічної відпустки у період дії воєнного стану?

 

ВІДПОВІДЬ

Відповідно до положень абзацу третього пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 21 травня 2011 року № 524 «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», передбачена виплата з 01 січня 2012 року медичним і фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів (установ) матеріальної допомоги на оздоровлення у розмірі посадового окладу при наданні їм основної щорічної відпустки.

Таким чином, з 01 січня 2012 року допомога на оздоровлення для медичних працівників є обов’язковою виплатою, а кошти на таку виплату мають передбачатися в кошторисах доходів і видатків відповідних закладів (установ) охорони здоров’я.

Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ та інші кадрові послуги експертів журналу «КАДРОВИК.UA»

До того ж, як роз’яснили у своїх листах від 23 березня 2012 року № 10.01.67/773, № 03-93 відповідно Міністерство охорони здоров’я та Профспілка працівників охорони здоров’я України «Щодо виплати медичним працівникам допомоги на оздоровлення», допомогу на оздоровлення виплачують за основним місцем роботи працівника у розмірі посадового окладу, затвердженого у штатному розписі закладу з урахуванням усіх підвищень (посадовий оклад, визначений у графі 12 тарифікаційного списку без урахування інших доплат і надбавок).

Отже, матеріальна допомога на оздоровлення до щорічної відпустки медичним працівникам є обов’язковою виплатою, працівники мають на неї право як в мирний час та і в період дії воєнного стану.

Джерело: Управління Держпраці

Курс «Підвищення кваліфікації кадровиків. ПРОФІ»

Матеріали до теми


Компенсація за невикористану щорічну відпустку за час проходження служби у лавах ЗСУ
ЗАПИТАННЯ Чи може працівник, який повернувся на основне місце роботи після демобілізації, отримати компенсацію за невикористану щорічну відпустку за час ...
Хто здійснює страхові виплати працівникам, якщо підприємство перебуває у стані ліквідації?
У разі ліквідації (реорганізації) підприємства, установи, організації страхові виплати за страховими випадками, які настали до ліквідації (реорганізації), здійснюються застрахованим особам ...