...
Реєструйся

Надання щорічної додатковї відпустки за ненормований робочий день


Працівник працює на умовах неповного робочого дня, 4 години. Чи має він право на щорічну додаткову відпустку за ненормований робочий день?

Відповідь:
Працівник, який працює на умовах неповного робочого дня, 4 години, не має права на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 8 ЗУ «Про відпустки» працівникам з ненормованим робочим днем надається щорічна додаткова відпустка тривалістю до 7 календарних днів згідно із списками посад, робіт та професій, визначених колективним договором, угодою. Конкретна тривалість щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від часу зайнятості працівника в цих умовах.

Відповідно до пункту 2 рекомендації щодо порядку надання працівникам з ненормованим робочим днем щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці, затвердженої наказом Мінпраці та соціальної політики України від 10 жовтня 1997 р. N 7 – ненормований робочий день не застосовується для працівників, зайнятих на роботі з неповним робочим днем.

Відповідає Галина БІЛОТКАЧ, експерт із трудового права та кадрового діловодства, консультант гарячої лінії журналу «Довідник кадровика»

Повний текст відповіді читайте у журналі «Довідник кадровика» № 6, 2016