...
Реєструйся

Надання відпусток за графіками


Чи може керівник державної служби відмовити державним службовцю або посадовій особі органу місцевого самоврядування у наданні відпустки за графіком відпусток, враховуючи режим воєнного стану?

Статтею 11 Закону України від 15 листопада 1996 року № 504/96-ВР «Про відпустки» передбачені умови перенесення власником періодів відпусток працівників, які визначені відповідними графіками. Наведеним положенням передбачено, що щорічна відпустка за ініціативою власника або уповноваженого ним органу, як виняток, може бути перенесена на інший період тільки за письмовою згодою працівника та за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) або іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом у разі, коли надання щорічної відпустки в раніше обумовлений період може несприятливо відбитися на нормальному ході роботи підприємства, та за умови, що частина відпустки тривалістю не менше 24 календарних днів буде використана в поточному робочому році. Разом з тим, НАДС наразі рекомендує уникати відмов у наданні державним службовцям та посадовим особам органів місцевого самоврядування відпусток, на які вони мають право.

Джерело: Національного агентства України з питань державної служби

Простій у воєнний час: оформлення й оплата

Матеріали до теми


Бронювання працівників: роз’яснення юриста
Попри те що захист держави — це конституційний обов’язок громадян України, законодавець передбачив для певної категорії громадян можливість не виконувати ...