...
Реєструйся

Найпоширеніші запитання стосовно правильного застосування законодавства про працю під час дії карантинних заходів


Редакція журналу «КАДРОВИК.UA» отримала безліч запитань стосовно правильного застосування законодавства про працю під час дії карантинних заходів. Даємо відповіді на найпоширеніші на нашому форумі, в статтях та в постах на сторінці у Facebook.

Чи потрібно (обов’язково) до заяви без збереження заробітної плати (карантин) додавати довідку з навчального закладу? Чи достатньо розпорядження від КМДА про призупинення освітнього процесу?

Відповідь за посиланням

У нас на підприємстві є практикант, і з навчального закладу за телефоном йому (не на підприємство) повідомили, щоб припиняється практика в зв’язку з карантином. Які наші дії?

Відповідь за посиланням 

Працівниці оформлено навчальну відпустку з 10.03.2020 до 22.03.2020 включно. У зв’язку з карантином сесію скоротили до 12.03.2020 включно. Як мені оформити її достроковий вихід з навчальної відпустки? 
Відповідь за посиланням 

У зв’язку з тим, що в Україні оголошено карантин, до нас звернулася бабуся, щоб оформити їй відпустку без збереження заробітної плати на весь період. Який пакет документів нам потрібен від неї, щоб надати таку можливість? Чи достатньо свідоцтва про народження дитини, свідоцтво про народження мами, що вона є дочкою тієї самої бабусі, і довідки про закриття школи на карантин (хоча він оголошений по всій Україні)?»

Відповідь за посиланням 

У вас виникають запитання стосовно того: 

  • як оформити трудові відносити під час карантину;
  • як зберегти робоче місце працівнику;
  • як зберегти заробітну плату працівникові повністю або частково;
  • як не скоротити витрати на заробітну плату і не втратити працівника.

Відповіді на ці та інші запитання ці та інші запитання ви може дізнатись на вебінарі «Карантин. Дії кадровика» — 18 березня.

Також ви можете скористатись сервісам «Експертна телефонна консультація» 

Матеріали до теми


Особливості розірвання трудового договору в умовах воєнного стану
Законом України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» визначено особливості трудових ...
Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...
Що робити з працівниками, які залишили місце проживання і переїхали в іншу область або за кордон?
Якщо специфіка виконання роботи передбачає можливість її здійснення віддалено, за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій, роботодавцю доцільно прийняти рішення про переведення працівника ...
Кейс для кадровика. Відпустка з наступним звільненням у разі закінчення строку трудового договору
Порядок звільнення працівників з роботи і виплати їм компенсації за невикористану відпустку врегульовано Кодекс законів про працю України (далі — ...