...
Реєструйся

Не раніше 2020 року: щодо затвердження нових посадових окладів працівників держорганів


Із 1 січня 2020 року порядок формування фонду оплати праці держслужбовців у держоргані, а також порядок преміювання держслужбовців затверджуватиме уряд. Мінімальний розмір посадового окладу у держорганах найнижчого рівня становитиме не менше двох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Все це вимоги Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади» від 19 вересня 2019 року № 117-IX.

Уже є розроблений проект постанови КМУ «Про умови оплати праці працівників державних органів, на яких не поширюється дія Закону України «Про державну службу». Документ визначить умови оплати праці працівників патронатних служб в держорганах, та працівників держорганів, які виконують функції з обслуговування. Для кожної із посад визначать коефіцієнти співвідношень до мінімального розміру посадового окладу.

Посадові оклади працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, з урахуванням юрисдикції державних органів, визначатимуть, перемноживши 2 прожиткові мінімуми для працездатних осіб, установлені законом на 1 січня 2020 року, на відповідний коефіцієнт. У разі коли посадовий оклад визначений у гривнях з копійками, цифри до 0,5 відкидають, від 0,5 і вище заокруглюють до однієї гривні.

Матеріали до теми


Про підвищення розміру мінімальної заробітної плати
Мінімальна заробітна плата – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна заробітна ...