...
Реєструйся

Нова модель оплати праці держслужбовців: головні принципи реформи


«Реформа державного управління буде успішною, якщо ми дамо відповідь на її головний виклик — запровадимо справедливу прозору систему оплати праці держслужбовців. Мусимо це визнати, аби отримати очікуваний результат», — на цьому наголосила Голова Національного агентства з питань державної служби (далі — НАДС) Наталія Алюшина під час консультативної зустрічі для обговорення стратегічних напрямків співпраці України з ООН на 2023-2027 роки.

«Будемо відвертими, проблема несправедливої оплати праці держслужбовців не вирішується вже 30 років. Маємо запровадити прозору структуру винагороди на основі класифікації посад. Головний маркер — оклад на рівні 70% і обмеження преміальних виплат 30-ма відсотками. Така модель забезпечить справедливість і зрозумілість формування винагороди і для державних службовців, і у суспільстві», — розповіла про головні принципи реформи Наталія Алюшина.

Серед інших пріоритетів, Голова Агентства назвала такі: формування дієвої нормативно-правової рамки діяльності публічної служби, підвищення рівня професійної компетентності службовців, формування інноваційного майданчика для взаємодії держави як роботодавця, і кандидатів на посади, цифровізація й розвиток культури публічної служби. За словами Наталії Алюшиної, означені пріоритети роботи НАДС мають єдину мету — розвивати спроможну професійну публічну службу, яка працює в інтересах громадян. Динаміку можна відчувати за низкою індикаторів. Наприклад, такими як: збільшення частки жінок на державній службі на посадах категорії «А» чи рівень довіри до місцевої влади.

Джерело: НАДС

 

Раніше ми писали: Встановлено схему посадових окладів для держслужбовців на 2022 рік

Матеріали до теми


Про підвищення розміру мінімальної заробітної плати
Мінімальна заробітна плата – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна заробітна ...