...
Реєструйся

Нова підстава для звільнення військовослужбовців: зареєстровано законопроєкт № 10325


У Верховній Раді України 09 грудня 2023 року  зареєстровано проєкт Закону про внесення змін до статті 26 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо окремих підстав звільнення з військової служби під час дії воєнного стану (№ 10325).

Законопроєкт передбачає внесення змін до статті 26 Закону України від 25 березня 1992 року № 2232-ХІІ  «Про військовий обов’язок і військову службу», а саме  пропонується визначити, що військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, мають право на звільнення з військової служби під час дії воєнного стану, якщо їхні близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час проведення антитерористичної операції.

Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ та інші кадрові послуги експертів журналу «КАДРОВИК.UA»

Водночас пропонується визначити, що контракт припиняється (розривається), а військовослужбовці, які проходять військову службу за контрактом, звільняються з військової служби під час проведення мобілізації та дії воєнного стану, якщо їхні близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або зникли безвісти під час проведення антитерористичної операції.

Військовий облік: методика ведення. Спецвипуск № 2, 2023
Замовити за вигідною ціною

Джерело: журнал «КАДРОВИК.UA»

Курс «Підвищення кваліфікації з військового обліку»

Карина Снісар
Карина Снісар
експерт проєктів «КАДРОВИК.UA», головний редактор системи «КАДРИ.UA»

Матеріали до теми


Рада проголосувала за Закон про страховий стаж осіб, які працювали за кордоном
Верховна Рада України 25 квітня 2024 року прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання ...
Що робити, якщо працівник, який виїхав за межі території України, по закінченню 90 календарних днів відпустки без збереження зарплати не стає до роботи?
Працівник, який використав 90 календарних днів відпустки на підставі частини 4 статті 12 Закону України від 15 березня 2022 року ...