...
Реєструйся

Відряджений працівник скористався послугами ФОП: чи відображати компенсацію в додатку 4ДФ


Підприємство за наявності підтвердних документів відшкодовує в межах граничних сум витрат на найм житлового приміщення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 2 лютого 2011 року № 98 «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів», витрати відрядженим працівникам на найм житла на одну людину в готелі тощо за кожну добу такого проживання. При цьому враховують включені до рахунків за проживання витрати на користування телефоном (крім витрат на службові телефонні розмови), холодильником, телевізором та інших витрат.

Працівник, який перебуває у відрядженні за кордоном, відмовляється від подальшої роботи: дії роботодавця — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Відряджений працівник отримує від ФОПа, який надавав послуги з найму житла та переїзду, копію документа, що підтверджує його держреєстрацію відповідно до закону як суб’єкта підприємницької діяльності.

Проте, за словами контролерів, оскільки юридична особа лише компенсує витрати працівника на відрядження, то відображати в додатку 4ДФ сплату працівником коштів за надані під час відрядження ФОПом послуги така юридична особа не зобов’язана.

 

Чи можна надати вихідний день працівникові наступного дня після прибуття з відрядження? — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Все про відрядження. Спецвипуск № 3, 2023

Матеріали до теми


У які строки працівник має повернути невикористану суму коштів/електронних грошей, виданих на відрядження
Відповідно до пункту 19 розділу II Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного ...