...
Реєструйся

Обчислюємо страховий стаж для призначення пенсій


Страховий стаж для призначення пенсії обчислюється відповідно до статті 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 9 липня 2003 року № 1058-IV (далі — Закон № 1058).

Страховий стаж — це період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Мінімальний страховий внесок — це сума коштів, що визначається розрахунково як добуток розміру мінімальної заробітної плати і розміру єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі — єдиний внесок), установлених законом, на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід).

Продовження статті читайте в журналі «Довідник кадровика. КАДРОВИК.UA» № 2, 2018

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика. КАДРОВИК.UA»

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Пенсія в разі втрати годувальника – військовослужбовця. Особливості призначення для батьків та дружини (чоловіка)
Питання призначення пенсії в разі втрати годувальника за загиблих/померлих військовослужбовців врегульоване Законом України від 9 квітня 1992 року № 2262-XII ...
Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...