...
Реєструйся

Оновлено Порядок видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності громадян на ринку праці


На засіданні Кабінету Міністрів України прийняли постанову від 01 грудня 2023 року № 1264 «Про внесення змін до Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці», якою оновили постанову Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року № 207 «Про затвердження Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці».

Законотворці абзац перший у пункті 1 виклали у новій редакції, а саме: «Цей Порядок визначає механізм видачі регіональними центрами зайнятості, їх філіями та міськими, районними, міськрайонними центрами зайнятості (до їх припинення) (далі — центри зайнятості) ваучерів для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці (далі — ваучери) деяким категоріям громадян, які є застрахованими особами».

Читайте також: Держава шукає додаткові можливості для працевлаштування внутрішніх переселенців

При цьому абзац 12 після слів «Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття» доповнили словами і цифрами «(крім осіб, які після введення Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64 «Про введення воєнного стану в Україні» воєнного стану отримали в установленому порядку довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та після її отримання не проходили перепідготовки за рахунок коштів зазначеного Фонду)».

Заразом автори доповнили пункт 3 абзацом такого змісту: «Особи, яким присвоєно/підтверджено повну та/або часткову професійну кваліфікацію, здобуту шляхом неформальної чи інформальної освіти, визнано професійну кваліфікацію, здобуту в іншій країні, можуть отримати ваучер для перепідготовки за робітничою професією чи підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями».

Читайте також: Чи можна отримати ваучер на здобуття робітничої професії, якщо вже є вища освіта?

Водночас зміни торкнулися і пункту 7, у якому:

  • абзац третій після слів «еДокумент про освіту (за наявності)» доповнили словами «або документ про присвоєння/підтвердження професійної кваліфікації або документ про визнання професійної кваліфікації»;
  • доповнили пункт після абзацу п’ятнадцятого новими абзацами такого змісту:

«Заява з документами та/або відомостями, зазначеними в пункті 7 цього Порядку, може бути подана в електронній формі з використанням засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (за наявності технічної можливості).

Заява формується засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг в довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, відповідно до відомостей, визначених у додатку 1. Формування заяви закінчується накладенням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису».

  • абзац двадцять перший після слів «умови видачі ваучера» доповнили словами «під час відвідування центру зайнятості або за допомогою інформаційно-комунікаційних систем».

Читайте також: Тенденції на ринку праці: які вакансії зараз є актуальними?

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Акція до Дня святого Миколая

Матеріали до теми


Порядок проведення конкурсу на посаду керівника закладу охорони здоров’я змінено
Кабінет Міністрів України схвалив постанову, якою змінив порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я (далі ...
Процес проведення перевірок листків непрацездатності пропонується вдосконалити
Кабінетом Міністрів зареєстровано у Верховній Раді проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо ...