...
Реєструйся

Оновлено Порядок видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності громадян на ринку праці


На засіданні Кабінету Міністрів України прийняли постанову від 01 грудня 2023 року № 1264 «Про внесення змін до Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці», якою оновили постанову Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року № 207 «Про затвердження Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці».

Законотворці абзац перший у пункті 1 виклали у новій редакції, а саме: «Цей Порядок визначає механізм видачі регіональними центрами зайнятості, їх філіями та міськими, районними, міськрайонними центрами зайнятості (до їх припинення) (далі — центри зайнятості) ваучерів для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці (далі — ваучери) деяким категоріям громадян, які є застрахованими особами».

Читайте також: Держава шукає додаткові можливості для працевлаштування внутрішніх переселенців

При цьому абзац 12 після слів «Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття» доповнили словами і цифрами «(крім осіб, які після введення Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64 «Про введення воєнного стану в Україні» воєнного стану отримали в установленому порядку довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та після її отримання не проходили перепідготовки за рахунок коштів зазначеного Фонду)».

Заразом автори доповнили пункт 3 абзацом такого змісту: «Особи, яким присвоєно/підтверджено повну та/або часткову професійну кваліфікацію, здобуту шляхом неформальної чи інформальної освіти, визнано професійну кваліфікацію, здобуту в іншій країні, можуть отримати ваучер для перепідготовки за робітничою професією чи підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями».

Читайте також: Чи можна отримати ваучер на здобуття робітничої професії, якщо вже є вища освіта?

Водночас зміни торкнулися і пункту 7, у якому:

  • абзац третій після слів «еДокумент про освіту (за наявності)» доповнили словами «або документ про присвоєння/підтвердження професійної кваліфікації або документ про визнання професійної кваліфікації»;
  • доповнили пункт після абзацу п’ятнадцятого новими абзацами такого змісту:

«Заява з документами та/або відомостями, зазначеними в пункті 7 цього Порядку, може бути подана в електронній формі з використанням засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (за наявності технічної можливості).

Заява формується засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг в довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, відповідно до відомостей, визначених у додатку 1. Формування заяви закінчується накладенням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису».

  • абзац двадцять перший після слів «умови видачі ваучера» доповнили словами «під час відвідування центру зайнятості або за допомогою інформаційно-комунікаційних систем».

Читайте також: Тенденції на ринку праці: які вакансії зараз є актуальними?

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Акція до Дня святого Миколая

Матеріали до теми


Комітет з питань прав людини рекомендував Верховній Раді прийняти за основу два законопроєкти
02 травня 2024 року у форматі відеоконференції відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції ...
З 1 травня набувають чинності зміни в Порядку обміну електронними документами з ДПС
Зміни до Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, внесені Наказом Мінфіну від 18 березня 2024 року № 133, набувають чинності 1 ...
Які документи слід узяти в ТЦК для отримання броні та відстрочки
Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-IX »Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової ...