...
Реєструйся

Тенденції на ринку праці: які вакансії зараз є актуальними?


Мінреінтеграції опублікувало інформацію, що малий та середній бізнес поступово відновлюються, зростає ділова активність у тих галузях економіки, які важливі для країни у стані війни. Про це свідчать тенденції, які цього річ складаються на ринку праці.

Мінреінтеграції засвідчує, що такі дані визначені Державною службою зайнятості.

Вимоги до оголошення про вакансію та законні підстави для відмови у прийнятті на роботу: актуальні запитання — читайте у журналі «КАДРОВИК.UA»

Найбільш затребуваними є такі фахівці: продавець-консультант, водій, менеджер з продажу, бухгалтер, кухар, інженер, лікар, вантажник, швачка, фармацевт.

Найчастіше роботодавці шукають:

  • кваліфікованих робітників з інструментом — 21% від усіх поданих вакансій;
  • робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин — 16%;
  • працівників сфери торгівлі та послуг — 15%.

Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ та інші кадрові послуги експертів журналу «КАДРОВИК.UA»

Наразі найбільша кількість вакансій зареєстрована у місті Києві, Львівській, Дніпропетровській, Одеській та Київській областях.

Мінреінтеграції нагадує, що здійснити пошук роботи можливо на Єдиному порталі вакансій, через боти у Telegram і Viber або звернутися до найближчого центру зайнятості.

Також успішно діє програма ваучерів на перепідготовку, отримання іншої спеціалізації, підвищення кваліфікації тощо від Державного центру зайнятості.

Читайте також:

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Вебінар «Оголошення про вакансію та відмова в прийнятті на роботу»

Матеріали до теми


Боротьба з безробіттям по-вінницьки: залучення до суспільно корисних робіт
У Вінниці безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Таким чином місто запускає новий проєкт щодо працевлаштування. Про це повідомляє Вінницька ...
«Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб» — ще одна нова професія В Україні
Відомості щодо професійного стандарту «Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб» внесено до Реєстру кваліфікацій. Про це повідомив заступник ...