...
Реєструйся

«Оптимізації трудових відносин в період воєнного стану: ТОП-55 відповідей»: відповідь на запитання із 6 модуля


У посібнику «Оптимізації трудових відносин в період воєнного стану: ТОП-55 відповідей», який підготувала редакція «КАДРОВИК.UA», є 6 тематичних модулів, що складаються з теоретичної частини й запитань кадровиків. Розглянемо запитання із шостого модуля «Зміни в гарантіях мобілізованих працівників».

Чи зберігається середній заробіток за мобілізованими працівниками, які є педагогічними працівниками?

Відповідно до частини 2 статті 57 Закону України від 5 вересня 2017 року № 2145-VIII «Про освіту» у разі проходження педагогічним чи науково­педагогічним працівником служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, або військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період за таким працівником зберігається попередній середній заробіток.

Отже, на сьогодні ця гарантія для педагогічних і науково­педагогічних працівників установлена окремим законом і зберігає свою чинність.

Більше відповідей на запитання шукайте в ексклюзивному посібнику «Оптимізації трудових відносин в період воєнного стану: ТОП-55 відповідей» від редакції журналу «КАДРОВИК.UA».

Матеріали до теми


З 01.04.2024 змінюється розмір мінімальної заробітної плати: на які показники це вплине
Мінімальна заробітна плата (МЗП) – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна ...
Бронювання працівників: роз’яснення юриста
Попри те що захист держави — це конституційний обов’язок громадян України, законодавець передбачив для певної категорії громадян можливість не виконувати ...