...
Реєструйся

«Оптимізації трудових відносин в період воєнного стану: ТОП-55 відповідей»: відповідь на запитання з 3 модуля


У посібнику «Оптимізації трудових відносин в період воєнного стану: ТОП-55 відповідей», який підготувала редакція «КАДРОВИК.UA», є 6 тематичних модулів, що складаються з теоретичної частини й запитань кадровиків. Розглянемо запитання з третього модуля «Відпустка без збереження заробітної плати під час воєнного стану».

Чи можна надавати відпустки без збереження заробітної плати на період карантину?

Карантин в Україні продовжено до 31 грудня 2022 року. Законом України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» заборони щодо надання відпустки без збереження заробітної плати не встановлено. Такі відпустки надаються з урахуванням вимог частини третьої статті 26 Закону України від 15 листопада 1996 року № 504/96-ВР «Про відпустки» й оформлюються наказом.

Більше відповідей на запитання шукайте в ексклюзивному посібнику «Оптимізації трудових відносин в період воєнного стану: ТОП-55 відповідей» від редакції журналу «КАДРОВИК.UA».

Матеріали до теми


За яких умов можна призупинити дію трудового договору
Головними умовами для призупинення дії трудового договору є абсолютна неможливість роботодавця надавати роботу, а працівника – виконувати її. У роз’ясненні ...