...
Реєструйся

«Оптимізації трудових відносин в період воєнного стану: ТОП-55 відповідей»: відповідь на запитання з 4 модуля


У посібнику «Оптимізації трудових відносин в період воєнного стану: ТОП-55 відповідей», який підготувала редакція «КАДРОВИК.UA», є 6 тематичних модулів, що складаються з теоретичної частини й запитань кадровиків. Розглянемо запитання з четвертого модуля «Призупинення дії трудового договору: умови й оформлення».

До кого не можна застосувати призупинення дії трудового договору?

Відповідно до абзацу четвертого частини 1 статті 13 Закону України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» призупинення дії трудового договору не може застосовуватися до керівників і заступників керівників державних органів, а також посадових осіб місцевого самоврядування, які обіймають виборні посади. Це пов’язано з дотриманням режиму функціонування органів влади та місцевого самоврядування.

Більше відповідей на запитання шукайте в ексклюзивному посібнику «Оптимізації трудових відносин в період воєнного стану: ТОП-55 відповідей» від редакції журналу «КАДРОВИК.UA».

Матеріали до теми


За яких умов можна призупинити дію трудового договору
Головними умовами для призупинення дії трудового договору є абсолютна неможливість роботодавця надавати роботу, а працівника – виконувати її. У роз’ясненні ...
Оплата тимчасової непрацездатності застрахованій особі, яка працює за сумісництвом
З 1 січня 2023 року до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23 вересня 1999 року № 1105-XIV ...