...
Реєструйся

Оскарження відсторонення від роботи невакцинованої вчительки: суд задовольнив вимогу щодо скасування наказу


Місцевий суд частково задовольнив позов вчительки, яку було відсторонено від роботи у зв’язку з відсутністю щеплення. Відповідну постанову у справі № 585/3294/21 ухвалив Роменський міськрайонний суд Сумської області, повідомила пресслужба суду.

Зазначається, що повний текст рішення буде виготовлено 9 грудня. Поставити справу № 585/3294/21 на контроль можна в системі аналізу судових рішень VERDICTUM.

6 грудня, відбулося судове засідання у справі за позовом вчительки  до  Роменської ЗОШ № 2 ім. акад. А. Ф. Йоффе про:

  • визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи;
  • поновлення на роботі;
  • оплату за час вимушеного прогулу.

«Негайно, після закінчення судового розгляду, перебуваючи в нарадчій кімнаті, суд ухвалив рішення. Зважаючи на складність у викладенні рішення у повному обсязі, пов’язану з потребою в обґрунтуванні доводів сторін, на що може бути витрачений значний час, суд вважав за необхідне проголосити його вступну та резолютивну частини», — йдеться у повідомленні.

Суд задовольнив позовні вимоги частково:

  • скасував Наказ № 114-К «Про відсторонення від роботи працівників школи» від 05 листопада 2021 року в частині відсторонення від роботи позивача П., вчителя англійської мови;
  • в задоволенні інших позовних вимог — відмовив.

Рішення суду не набрало законної сили і може бути оскаржене в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня складення повного судового рішення.

Джерело: https://jurliga.ligazako№.№et

Матеріали до теми