...
Реєструйся

Особливості Порядку призначення на державну службу у період дії карантину


Тимчасово, на період дії карантину, установленого КМУ з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та протягом 30 днів з дня скасування цього карантину зупинена дія положень Закону України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року № 889-VIII в частині проведення конкурсів та призначення на посади державної служби за їх результатами. Таким чином, добір і призначення осіб на вакантні посади державної служби здійснюється у виняткових випадках, пов’язаних із необхідністю виконання завдань і функцій державних органів, керуючись Порядком призначення на посади державної служби на період дії карантину, затвердженим постановою КМУ від 22 квітня 2020 року № 290 (далі — Порядок).

Цей Порядок не застосовується до переможців конкурсу, які за певних причин (проведення спецперевірки тощо) на час набрання чинності цієї постанови не призначено на відповідні посади. У такому випадку призначення здійснюється на загальних підставах відповідно до Закону України «Про державну службу».

Добір осіб за такою процедурою здійснюється за результатами проведених співбесід уповноваженими особами з тими кандидатами, які виявлять бажання і відповідатимуть загальним вимогам до осіб, які претендують на посади державної служби з урахуванням їх професійних якостей та досягнень.

Інформація про добір у такий спосіб оприлюднюється на Єдиному порталі вакансій державної служби (https://career.gov.ua). Суб’єкт призначення або керівник державної служби в державному органі розглядає подання уповноважених осіб та приймає рішення про призначення особи на посаду державної служби, шляхом укладання контракту про проходження державної служби на період дії карантину (на підставі Типового контракту про проходження державної служби на період дії карантину).

Строк дії контракту встановлюється на період дії карантину та до дня визначення суб’єктом призначення або керівником державної служби переможця за результатами конкурсного відбору відповідно законодавства. Граничний строк перебування особи на зазначеній посаді державної служби становить не більше двох місяців після відміни карантину, установленого Кабінетом Міністрів України. Особа, призначена відповідно до Порядку, набуває статусу державного службовця і складає Присягу відповідно до законодавства про державну службу.

Матеріали до теми


Діють інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою
Національна комісія зі стандартів державної мови затвердила Інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою. Відповідне рішення від 22 ...