...
Реєструйся

Особливості умов праці неповнолітніх та підлітків з гігієнічної точки зору


Питома вага працюючих неповнолітніх від загальної кількості працюючих   є  одним із показників соціально-економічного розвитку країни. Підготовка трудових резервів для промисловості здійснюється щорічно у рамках навчальних планів. Для навчання підлітків робітничим професіям існують професійно-технічні училища, у які підлітків приймають у віці 15—16 років.

Отже, на промислових підприємствах, де проходять практику підлітки-учні, можуть бути і підлітки-робітники. Державним законодавством установлена тривалість робочого дня для підлітків: у віці 14—16 років підлітки можуть працювати до 4 год, від 16 до 18 — до 6 год. Праця дітей до 14 років заборонена.

Умови праці визначаються характером виробництва, різноманітністю трудових процесів, ступенем енергетичних витрат під час роботи, режимом праці і відпочинку, впливом на організм навколишнього і виробничого середовища. До робіт, що відносяться до важких і шкідливих, підлітки не допускаються.

Чим молодший організм, тим сильнішим буде на нього вплив несприятливих умов праці як під час фізичної, так і розумової роботи. Згідно з існуючим законодавством, підлітки у процесі виробничої практики і навчання можуть знаходитися у приміщеннях з виробничими шкідливостями не більше 3 год протягом робочого дня. Але нормування тільки тривалості перебування підлітків, з точки зору гігієни праці, у робочому середовищі недостатньо, слід також враховувати анатомо-фізіологічні особливості та індивідуальну чутливість до певного фактора конкретної особи. Так, у разі впливу на організм підлітків виробничого шуму, рівень якого не перевищує гранично допустимого для дорослих, у них знижується слух, з’являються зміни з боку серцево-судинної і центральної нервової системи. Найвираженішими є несприятливі фізіологічні порушення, що спостерігаються вже в перші години перебування підлітків у цехах з підвищеним рівнем шуму, з боку слухової і вібраційної чутливості.

Досліджуючи терморегуляцію та інші фізіологічні системи організму підлітків, які працюють в умовах низької температури на будівництві, була установлена різниця в чутливості до холодового чинника у підлітків порівняно з дорослими. У разі впливу високої температури повітря у підлітків також спостерігаються більш виражені ,  ніж у дорослих, фізіологічні зміни.

Дані гігієнічних і клінічних спостережень, за допомогою яких установили підвищену чутливість організму підлітків до впливу несприятливих чинників виробничого середовища, порівняно з дорослими, стали підґрунтям для нормування умов виробничого середовища з урахуванням віку працівників. У зв’язку з меншими фізичною силою і витривалістю, а також підвищеною втомлюваністю підлітків  в існуючі нормативи фізичних навантажень для підлітків внесено корективи. Дослідження з нормування перенесення вантажів підлітками на виробництві дали змогу фізіологічно обґрунтовано запропонувати такі норми, які відповідають функціональним можливостям організму підлітків: для 14 років — не більше ніж 6 кг, 15 — не більше ніж 8,2 кг, 16 — не більше ніж 12 кг, для 17 — не більше ніж 16,4 кг.

Заходи щодо профілактики впливу професійних шкідливостей на організм підлітків, які зайняті у виробництві, ураховують їх швидку втомлюваність через відносну слабкість кістково-м’язової системи і зв’язкового апарату. Щоб запобігти розвитку порушень з боку опорно-рухової системи, а також органів кровообігу, важливо забезпечити для підлітків у виробничих умовах правильну робочу позу: пряме і стійке положення корпусу, симетричне розташування правої і лівої половини тіла з однаковим їх навантаженням, незначний нахил голови і тулуба, рівномірну участь у роботі різних груп м’язів без тиску на органи грудної і черевної порожнини.

Під час праці великий вплив на організм підлітка здійснює навколишнє середовище. На працездатність підлітка сприятливо впливає просторе, чисте і світле приміщення. Фарбування стін у світлі тони, широкі вікна з парками, садами, вулицями і площами у перспективі сприятливо впливають на нервову систему підлітків. Раціональна  організація робочого місця, достатнє освітлення і чистота приміщень створюють умови для вищої продуктивності праці підлітків. Неправильне положення тіла підлітків і тривале перебування у положенні сидячи може викликати втому і певні порушення в організмі: зміну кровообігу, порушення травлення, викривлення хребта тощо. Тому час від часу слід змінювати робочу позу, періодично виконувати рухи на місці — випрямляти спину та плечі, витягувати ноги, відводити назад голову (це забезпечить правильний кровообіг).

До загальних заходів, спрямованих на оздоровлення підлітків, відносяться механізація та автоматизація технологічного процесу, налагодження технологічного процесу з дистанційним управлінням, герметизація процесів і обладнання, створення у гарячих цехах на робочих місцях особливих зон для підлітків, забезпечення їх. санітарно-побутовими приміщеннями, систематичний контроль за станом їх здоров’я за  допомогою медичних оглядів і наступної диспансеризації.

Масовими оздоровчими заходами серед підлітків є створення і підтримка гігієнічних умов побуту і фізичного виховання, коригуючої і лікувальної фізкультури, ультрафіолетове  опромінення у фотаріях, а також перебування у літніх оздоровчих таборах і будинках відпочинку.

Згідно з трудовим законодавством не дозволяється використовувати працю підлітків на важких і підземних роботах, а також на роботах із шкідливими або небезпечними умовами праці. Осіб, яким не виповнилося 18 років, забороняється також залучати до нічних і понаднормових робіт.

Джерело: mk.dsp.gov.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Сектор психосоціальної підтримки інформує, як керівнику підтримати працівників
Як керівник ти маєш багато можливостей, щоб підтримувати ментальне здоров’я своїх працівників.   П’ять основних порад керівникові Розкажи персоналу про ...
Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...