...
Реєструйся

Пенсії по-новому («Довідник кадровика. Спецвипуск» № 4, 2016)


У виданні «Пенсії по-новому» викладено узагальнений матеріал з пенсійного забезпечення відповідно до законодавства України. Він стане у пригоді всім, хто цікавиться, якими законодавчими актами треба керуватися, готуючи документи для призначення різних видів пенсій, та за якими зразками їх оформлювати; як визначити строки призначення (перерахунку) пенсій, їхньої виплати.

Видання охоплює питання пенсійного забезпечення на загальних підставах відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 9 липня 2003 року № 1058-IV, питання пільгового пенсійного забезпечення та за вислугу років, питання пенсійного забезпечення осіб, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи та ін.

Матеріал підготовлено з урахуванням останніх змін, унесених у законодавчі акти, що регулюють пенсійне забезпечення різноманітних категорій громадян, і досвіду практичного вирішення проблем, які виникають під час оформлення пенсій.

Особливо матеріал зацікавить і, на нашу думку, буде незамінним для працівників кадрових служб, котрі лише розпочали трудову діяльність у цій царині. Адже у виданні наводяться рекомендації, як підготувати основні документи для призначення пенсії, із зазначенням відповідних нормативно-правових актів, які містять детальніші переліки й зразки документів.

Матеріал буде цікавим і для загального ознайомлення особам, котрі, плануючи життя, бажають визначити перспективи пенсійного забезпечення в літньому віці. Така інформація може пригодитися й під час вибору професії, зокрема, тієї, що дає право на пенсію на пільгових умовах або за вислугу років.
Видання містить докладну інформацію, володіючи якою можна уникнути помилок під час оформлення документів у органах Пенсійного фонду України й захистити права пенсіонерів, установлені законодавчими актами України.

Дізнатися більше про новації у сфері пенсійного забезпечення можна зі спецвипуску № 4 «Пенсії по-новому».

Автор видання:

Лаврухіна Наталія Олександрівна,
кандидат наук з державного управління, фахівець з пенсійних питань, головний науковий консультант Головного науково-експертного управління апарату Верховної Ради України, постійний автор журналу «Довідник кадровика»

Придбати видання